Bureaustoel kind
Blog

Heeft jouw kind een eigen plekje?

Ben je op zoek naar een bureaustoel, niet eentje voor jezelf, maar je zoekt naar ‘bureaustoel kind’. Misschien wil je jouw zoon of dochter wel verrassen voor zijn of haar verjaardag, misschien wil je juist wel dat ze wat meer gaan doen aan hun schoolwerk, of misschien wel lezen. Gewoon een eigen plekje creëren. Het is belangrijk dat een kind een eigen plekje heeft om in terug te trekken, zelfs al is het maar af en toe.

Kinderen hebben ook hun plek nodig

Het geldt echt niet alleen voor volwassenen en pubers dat die een plekje nodig hebben om af en toe even op zichzelf te kunnen zijn. Ook kinderen hebben dit nodig, en sommigen juist weer wat meer dan anderen. Het ligt er een beetje aan hoe introvert of extravert jouw kind is. Maar hoe dan ook, beide van deze opties hebben het nodig om af een toe eventjes op zichzelf te kunnen zijn. Kinderen zijn nog jong, dat zeker, maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet af en toe even tijd voor zichzelf nodig hebben. Net zoals dat jij af en toe even moet opladen, doen kinderen dat ook. Dat is gewoon heel normaal en menselijk gedrag.
Bureaustoel kind

Maak het helemaal eigen

En wat is er immers ook leuker voor een kind dan de kans om hun eigen kamer in te delen en de kleuren te kiezen. Je hoeft echt niet allemaal nieuwe spullen aan te schaffen om van de kamer iets heel nieuws te maken, je kunt gewoon werken met wat je hebt en misschien hier en daar een likje verf aanbrengen. Je hoeft niet meteen alles helemaal om te gooien, maar er is toch niets leukers dan het uiteindelijke resultaat te zien en daar trots op te kunnen zijn? Jouw kind blij, jij weer blij, dat is dan toch een win-win situatie.

Maar blijf er niet constant omheen hangen

Op jonge leeftijd is het natuurlijk logisch dat je een oogje in het zeil houdt. Maar als je kind een beetje zelfstandig begint te worden is het vervelend als je constant maar om hun heen hangt. Als ze thuis zijn dan weet je toch dat ze thuis zijn, dan hoef je heus niet om het kwartier te checken. Anders krijg je dus het geval waarbij kinderen in protest gaan en ze zich dus helemaal van je af gaan zetten. Iedereen heeft ruimte nodig om te groeien, dus geef die ruimte ook, dat is immers de beste optie.

Geef een reactie