Thailand rondreizen
Blog

De leukste bestemming voor backpacken: Thailand

Als je voor het eerst gaat backpacken is dat een spannende ervaring. Je gaat naar een nieuw land, misschien zelfs een heel nieuw continent, en probeert daar te genieten van al het schoon dat het heeft te bieden. Echter kan backpacken ook veel energie kosten doordat er zoveel nieuwe indrukken zijn en er zoveel geregeld moet worden. Zodoende is het belangrijk om een land te kiezen dat voor een beginner een goede start is. Een van die landen is Thailand. De infrastructuur in namelijk redelijk goed geregeld en de bevolking is erg aardig. In deze blog beschrijf ik een mogelijke route die je kan nemen als Thailand rondreizen nog op je bucket list staat.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en is een echte wereldstad. Daarmee komt ook dat het dus een erg drukke stad is. Voor Bangkok kan je het beste zo’n 4 dagen uittrekken, dan heb je alle belangrijke dingen wel gezien. Ook raad ik aan op een fietstour te doen, zodat je ook het rustige gedeelte van Bangkok kan ervaren. Verder zou ik niet te lang in Bangkok blijven als je ook van je rust wilt genieten, een drukke stad kan namelijk ook veel energie kosten.

Kanchanaburi

Kanchanaburi kan bereikt worden door de trein vanuit Bangkok te nemen. Wees niet bang als je trein laat is, het is namelijk vrij gewoon in Thailand als de trein gewoon een half uurtje later komt. Kanchanaburi heeft zelf geen enorme trekpleisters, maar heeft wel een aantal mooie plekken in de omgeving. Zo is het Erawan National Park echt een van de dingen die je niet wilt missen. Dit park heeft enorm veel watervallen en is echt prachtig. Daarnaast kan je ook naar de Riverkwai brug en naar het oorlogsmuseum. Je hebt dus zo’n 3 dagen nodig in Kanchanaburi.

Chiang Mai

De beste mogelijkheid om hier te komen is via Bangkok. Je pakt dus eerst weer de trein terug naar Bangkok en dan pak je of een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai of je pakt een nachttrein. De tickets voor de nachttrein zijn echter vaak uitverkocht, dus deze moet je een aantal dagen van tevoren kopen. In Chiang Mai heb je een leuke nachtmarkt waar je al je souvenirs kan kopen. Daarnaast zijn er diverse leuke dagbestedingen in de buurt van Chiang Mai. Zo kan je naar een Elephant Sanctuary, waar olifanten worden opgevangen die daarvoor als gevangene leefde. Ook kan je een dag een kookles nemen of een dag door de jungle heen vliegen aan een zipline.

Geef een reactie