epdm
Blog

Een epdm dak voor de beste dakbedekking

Goedemiddag trouwe lezers. Vandaag hebben wij weer een technische blog voor jullie klaarstaan die de hedendaagse dak bedekking eens goed onder de loep neemt. Alle mensen onder ons die in de bouw werken zullen niet onbekend zijn met de dak bedekking waar wij het vandaag over gaan hebben. Wij gaan het vandaag namelijk hebben over epdm dak bedekking. Als er dakdekkers tussen de lezers zitten, laat het dan weten via ons contactformulier. En vertel ons wat jouw mening is over epdm dak bedekking en hoe vaak het in jouw werk voorkomt. Vindt jij het een fijn materiaal om mee te werken, is het duurzaam in de zin van dat het lang meegaat volgens jou? Laat het ons weten!

De epdm dakbedekking, wat is het eigenlijk

Zoals net in de introductie al aangegeven was, gaan wij het vandaag hebben over epdm dak bedekking. De deskundigen onder ons zullen het vast al weten, maar wat is die epdm dak bedekking nou eigenlijk, en wat voor soort daken wordt het voor gebruikt? Dat zal ik jullie nu gaan vertellen. Epdm is namelijk een afkorting. Het staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is een groep stoffen die samen een soort rubber achtige substantie vormt waar de epdm dak platen van gemaakt worden. Ik zeg wel dak platen, maar dat zijn het eigenlijk helemaal niet. Epdm daken komen in rollen. De epdm rollen worden over de lengte van een dak uitgerold en op maat gesneden, en vervolgens vastgemaakt. Misschien begin je al een beetje een beeld te krijgen van wat een epdm dak bedekking nou eigenlijk is.

Waar vind je de epdm dak bedekkingen? De epdm dak bedekkingen vindt je eigenlijk vrijwel alleen op platte daken. Op platte daken hebben dakpannen natuurlijk weinig zijn omdat regen er dan niet vanaf stroomt. Daarom worden de epdm rollen er op uitgerold en brengt het zo het water naar het laagste punt. Je vindt ze zoal op daken van scholen, schuurtjes en huizen met platte daken. Waarschijnlijk weet je nu wel wat er bedoelt wordt met epdm dak bedekking

Epdm dakbedekking kopen

Ben jij toevallig van plan om een uitbouw te maken aan je huis, of een dakkapel te laten plaatsen. Of misschien zelfs een schuurtje bouwen? Je kunt epdm dak bedekking gewoon zelf kopen en plaatsen. Het is erg geschikt voor platte daken. Als jij interesse hebt in zo een dak, bestel ze dan nu nog!

Geef een reactie