Goed plannen voor een rustig en comfortabel weekend

Tijdens de middelbare school begint het al: Iedereen zegt tegen je dat plannen heel belangrijk is. En dit gaat zo’n beetje door totdat je met pensioen bent. Als je in het weekend weer eens omkomt van het werk, hoor je van alle kanten dat je beter moet plannen. Allemaal heel leuk en aardig, maar hoe werkt dat dan, goed plannen? Plannen is een vaardigheid die niemand waarschijnlijk ooit voor honderd procent gaat beheersen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om je plan-skills te verbeteren. In deze blog geef ik een paar tips die mij hierbij hebben geholpen. Wie weet kan jij straks ook rustig het weekend in door je goede planwerk!

Een agenda bijhouden

Ik heb jaren geprobeerd een papieren agenda bij te houden. Helaas kwam het er elk jaar op neer dat ik 15 euro had weggegooid en er wel 1 hele week in schreef. Dat was dus geen succes. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het bijhouden van de agenda in mijn Iphone. Er is een wereld voor mij opengegaan! Het handige aan een digitale agenda is dat je deze altijd bij je hebt en dus even snel iets erin kan zetten. Mijn papieren agenda vergat ik vaak thuis of ik vond het teveel werk om dat hele boek weer tevoorschijn te halen om een klein dingetje erin te zetten. Voor chaotische en vergeetachtige mensen zoals ik, is een digitale agenda echt perfect. Ik ben nu zo afhankelijk van dit ding, dat ik helemaal de kluts kwijtraakte toen ik mijn telefoon kapot had laten vallen. Gelukkig duurde Iphone scherm reparatie maar 1 dag, dus na 1 dag even helemaal ontregeld te zijn, kon ik snel weer mijn georganiseerde zelf worden.

Lijstjes maken

Het maken van lijstjes is ook iets wat ik afgelopen jaar actief ben gaan doen. Ik maakte altijd al wel een lijstje hier en daar, maar deze waren dan zo verspreid over allerlei boekjes en post-its dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Nu heb ik een speciaal notitieboekje voor al mijn lijstjes. Denk aan to-do lijstjes, boodschappenlijstjes en paklijstjes. Er gaat van alles in dat boekje. Je zult je wel afvragen waarom ik deze lijstjes dan ook niet in mijn Iphone zet. Dit is eigenlijk vooral persoonlijke voorkeur. Mijn lijstjes maak ik vaak als ik even mijn hoofd wil ordenen en alles op een rijtje wil krijgen. Dit doe ik dan het liefste op papier, maar dit kan je natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeur. Lijstjes zijn een grote hulp bij plannen, omdat je hierdoor een goed overzicht krijg van wat je nog moet doen en wat je prioriteit heeft. Aan de hand van die lijstjes kan je dan weer je agenda aanvullen!

Meer van BNR Comfort

Hoe een linkbuilding bureau je seo naar het volgende niveau tilt

Als je een eigenaar bent van een website, dan weet je hoe belangrijk SEO is. Een goede SEO zorgt ervoor dat jouw website zichtbaar...

Ontdek de wereld van vitamine d, groenlipmossel en zwarte bes-blad!

Welkom in de fascinerende wereld van vitamine D, groenlipmossel en zwarte bes-blad! Deze supplementen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en niet zonder...

Ontdek de kunst van het werken met epoxy giethars!

Ben je al bekend met de wonderen van epoxy giethars? Deze veelzijdige hars is een favoriet bij kunstenaars, ambachtslieden en doe-het-zelvers vanwege de mogelijkheden...

Verover de marketingwereld met een hbo opleiding en nima c

Ben je klaar om je carrière naar een hoger niveau te tillen? Wil je een échte marketingprofessional worden? Dan is dit het juiste moment...