Blog

Kies de auto die bij jou past!

Helaas heeft mijn oude auto het begeven net nu het nieuwe jaar voor de deur staat. In principe had ik er natuurlijk wel op gerekend dat hij een keer de geest zou geven maar het is toch altijd een onhandige timing wat dat betreft. De kosten om hem te laten repareren zijn hoger dan als ik een nieuwe auto zou kopen. En dus moet ik op zoek of moet ik zeggen op jacht naar een nieuwe bolide. Nu zeg ik dat wel zo gemakkelijk en stoer, in werkelijkheid komt er nogal veel bij kijken. Ik heb namelijk geen budget om een geheel nieuwe auto aan te schaffen.

Waar te beginnen?

Dat is een hele goede vraag. Want waar begin je nou eigenlijk? Zelf ben ik geen expert maar ik denk dat je vooral moet kijken naar de zaken waar je de auto voor wilt gebruiken. Wil je veel vervoeren en roadtrips maken? Dan moet je op zoek naar een grotere auto die met gemak lange afstanden af kan leggen. Zelf vind ik het belangrijk dat mijn auto betrouwbaar is en voor langere tijd mee kan gaan. Na redelijk wat tijd op internet te hebben doorgebracht, kwam ik er achter dat de auto die waarschijnlijk op dit moment in mijn leven het beste bij mij past de Volvo S40 is. Wellicht zijn er ook nog vergelijkbare auto’s op de markt in die categorie maar als ik eenmaal heb besloten blijf ik graag bij de keuze die ik heb gemaakt. Anders ligt de wereld weer helemaal open en kan je van voren af aan beginnen.

De zoektocht

Nu ik weet welke auto en welk type ik wil hebben, is de zoektocht begonnen. Zoals gezegd heb ik geen budget voor een compleet nieuwe auto dus moet ik op zoek gaan naar een tweedehands. Gelukkig leven we in het elektronische tijdperk dus is er veel op internet te vinden. Op het moment dat ik de juiste auto heb gevonden, vind ik het belangrijk om een goede proefrit te kunnen maken zodat je een beter idee krijgt wat je gaat kopen. Voor mij moet een goede proefrit een beetje van alles bevatten: een stukje over de snelweg maar ook een stukje door een stad of dorp zodat je kan zien hoe de auto zich in rustiger tempo zal gedragen.

Al met al nog een hele klus maar als de auto dan eenmaal voor mijn huis staat, ben ik helemaal tevreden!

Geef een reactie