Blog

Tijd om je lente-outfit te shoppen!

Weg met die dikke truien, lange broeken, en die gevoerde schoenen. Dit is wel een beetje waar iedereen mee zit. We zijn op een gegeven moment helemaal klaar met de winter, de regenbuien, en de windhozen. We leven toe naar de dagen met zon, dat we lekker op de terrasjes kunnen zitten, en inderdaad, de zomeroutfit kunnen shoppen. Om deze eerste stap te realiseren gaan we naar de lente toe. Langzamerhand kunnen we van overhemden naar een Polo shirt stappen. Vooral voor heren is het heerlijk om iets luchtiger naar het werk te kunnen gaan. Wanneer je altijd maar in een net pak vanuit huis vertrekt, geeft het je een heerlijk gevoel om eens een keer iets anders aan te kunnen trekken.

Een Polo shirt voor in de vrije tijd of op het werk

Wanneer je van jezelf altijd net gekleed bent, is een Polo shirt een goede vervanger voor bijvoorbeeld een shirt. Sommige mensen houden nu eenmaal van een zakelijke, nette uitstraling. Om echt onderscheid te maken tussen vrije tijd en werk is erg gemakkelijk. Een Polo kun je bijvoorbeeld dragen op een spijkerbroek met sneakers. Voor op het werk is het dragen van een Polo shirt te combineren met een nette broek of pantalon met leren schoenen. Het is dus overal mee te combineren en kan beschikken over een plekje in elke kledingkast!

Hoe draag je een Polo shirt

Een Polo shirt is een kledingstuk wat vaak in de zomer wordt gedragen. Hoewel er in Nederland weinig hete dagen zijn, zijn er wel genoeg dagen dat het echt te warm is voor een overhemd. De overweging tussen smaak en stijl is soms nog wel lastig in te delen  in de zomer. De oplossing hiervoor is een Polo shirt. Een Polo is te dragen op een zakelijke, of een vrije outfit. Ook is er veel te combineren met kleur. In het zakelijke leven zal men eerder kiezen voor een rustige kleur, terwijl rood of geel goed past in een vrijetijdsoutfit.

Past een Polo shirt bij mij?

Het is altijd nog maar de vraag of zo’n polo nu echt bij je past. Er zijn een paar basisregels die je kunnen vertellen of een Polo shirt je daadwerkelijk past. De mouwen mogen vooral niet te lang zijn, anders ontstaat er een effect als een vogelverschrikker. De ideale lengte van de mouw is ter hoogte van het midden van je borstkas, wanneer je je armen net langs je lichaam houdt. Het onderste boord van de polo moet net op het midden van de rits vallen. Ten slotte moet de boord rond je hals ook goed zitten: wanneer het boord te groot isd lijkt het alsof je een heel dun hoofd hebt, en een te strak boord zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een heel dik hoofd hebt.

De juiste maat is erg belangrijk voor een goede pasmaat. Koop snel je Polo shirt want de zomer komt er bijna aan!

Geef een reactie