Waarvoor gebruik je opvulmateriaal?

Wanneer je regelmatig producten transporteert is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de spullen veilig worden vervoerd. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een aantal zaken van belang. Een van de onderdelen dat invloed heeft op de staat van de producten bij aankomst, is het rijgedrag. Door rustig te rijden voorkom je dat de producten van de ene kant van het busje/vrachtwagen naar de andere kant vliegen. Een hulpmiddel dat je kan gebruiken om de producten te beschermen, is opvulmateriaal.

 

Met opvulmateriaal houd je je spullen veilig!

Opvulmateriaal kan worden gebruikt om producten intact te houden tijdens het transport. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de bestuurder. Qua opvulmateriaal zijn er diverse producten waaruit je kunt kiezen. Noppenfolie is een erg geliefde en bekende soort van opvulmateriaal. Naast noppenfolie kun je ook kiezen voor schuimfolie, houtwol en noppenschuim. Door de dozen goed te vullen met dit materiaal ben je zeker van een goed transport.

 

Wat kost opvulmateriaal?

De kosten van opvulmateriaal hangen af van de leverancier maar ook van het soort materiaal. Zo betaal je voor een rol noppenfolie rond de 70 euro en voor schuimfolie zo'n 120 euro. Wel zit er uiteraard een verschil in het gebruiksgemak en de hoeveelheid die je per rol kunt gebruiken. Het kan daarom slim zijn om een aantal verschillende producten te kopen en deze met elkaar te vergelijken. Vooral als je continu pakketten vervoert is het slim om dit te doen.

Een methode om geld te besparen op de aankoop van opvulmateriaal is door een grotere hoeveelheid tegelijk in te kopen. De prijs gaat in de meeste gevallen erg snel naar beneden wanneer je een grote hoeveelheid inkoopt. Als je zeker weet dat het na verloop van tijd op komt, koop dat direct een grote hoeveelheid in. 

 

Hoe maak je gebruik van opvulmateriaal

Opvulmateriaal is erg eenvoudig in gebruik. Je zorgt er met opvulmateriaal voor dat er minder vrije ruimte in een doos is. Hierdoor kan het product minder bewegen waardoor het ook minder snel kapot gaat. Daarnaast heeft opvulmateriaal ook een dempende werking. Hierdoor is de kans kleiner dat bijvoorbeeld een vaas direct breekt wanneer deze met doos en al op de grond valt. Om tot het beste resultaat te komen is het bij opvulmateriaal van belang dat je de doos zo goed mogelijk vult. Daarnaast is het ook aan te raden om relatief kleine dozen te gebruiken. Door kleinere dozen te gebruiken kan je meer producten tegelijk vervoeren en is er daarnaast ook minder opvulmateriaal nodig, een win-win situatie dus. 

 

Meer van BNR Comfort

IGN Vastgoed ervaringen

IGN Vastgoed is een bedrijf dat zich specialiseert in het aankopen en verkopen van strategisch gelegen grond in Nederland. Zo maken zij het voor...

Onderzoekstafelpapier gebruiken in de praktijk

Hygiëne in een praktijk waar mensen behandeld worden is erg belangrijk. Het zorgt er immers voor dat bacteriën en virussen veel minder kans hebben...

Een dagje in de bouw

Er speelt één vraag een grote rol in het leven van menig mens, gedurende hun hele leven. Dat is de vraag: wat wil ik...

Het verhuizen vergemakkelijken

Verhuizen is één van de meest stressvolle ervaringen die een mens kan meemaken. Het staat gelijk aan een zwangerschap, een dood van iemand die...