team
Blog

Prettiger werken met de juiste cursussen

Tijd om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen? De meeste bedrijven hebben in de eerste instantie geen vertrouwenspersoon of personeel met een afgeronde bhv cursus. Personeel die deze rollen kan vervullen is nodig als je de werkomstandigheden beter wilt maken. Het is niet het eerste waar ondernemers als werkgevers over nadenken, maar belangrijk is het wel. Zit je er al even over na te denken om verandering in je bedrijf door te voeren, dan kun je dat meteen doorzetten. Wij helpen je om er voor te zorgen dat er binnenkort personeel rondloopt met de juiste kennis voor deze en meer functies.

Aanbieden van cursussen

Als er geen mensen binnen je bedrijf werkzaam zijn met de bevoegdheid om hulp te verlenen als dat nodig is of mensen te woord kan staan bij problemen, is een cursus handig. Je kunt aan medewerkers vragen of er animo is voor de functies. Online kun je je gemakkelijk aangeven voor een bhv cursus. Het normale werk hoeft er niet onder komen te lijden, want er zijn ook mogelijkheden voor een bhv cursus in de avonduren. Ditzelfde geldt voor een vca opleiding ( voor bouw- en aannemersbedrijven) en de cursussen om vertrouwenspersoon te worden. Je kunt het best voor elk van deze opleidingen minimaal één persoon aanwijzen.

Geen keus, maar plicht

Officieel is het voor organisaties verplicht om minimaal één bedrijfshulpverleners in dienst te hebben.  Daarnaast is het voor medewerkers ook een stuk veiliger als er iemand is die weet hoe er gehandeld moet worden in geval van nood. Voor cursus tot vertrouwenspersoon geldt dat dit een hoop problemen op de werkvloer kan voorkomen. De vertrouwenspersoon kan ook bemiddelen bij onenigheden tussen werknemers. Kortom het leven op de werkvloer wordt een stuk beter nadat de (verplichte) cursussen worden gevolgd.

Doe het zo snel mogelijk

Heb je een bedrijf dan is het slim om meteen werknemers te vragen of ze interesse hebben in een van de extra functies. Voor beginnende ondernemers is deze informatie ook handig, want als je net een bedrijf begint dan is het handig om dit soort belangrijke dingen te weten. Online kun je alle informatie vinden die je nodig hebt voor het inschrijven bij een cursus. Na een kort programma heb je voor een redelijk zachte prijs, medewerkers met de juiste kennis in geval van nood. Wil jij ook het ook meteen regelen om de arbeidsomstandigheden beter te maken, doe het dan meteen.

Geef een reactie