Maak je huis af met de juiste vloer!

Jouw huis maak je af met een passende vloer. Er is veel keuze voor een geschikte vloer en is het van belang. Een stenen vloer is bijvoorbeeld niet ideaal wanneer je kinderen in huis hebt, terwijl een houten vloer juist een klassieke  uitstraling geeft.

In dit blog zijn 3 soorten vloeren beschreven met ieder zijn voor- en nadelen. Het is niet alleen van belang om te kijken wat mooi is, maar vooral naar wat het meest geschikt is voor bij jou in huis.

Houten vloeren

Niets is authentieker dan echte houten vloeren. Deze vloeren gemaakt van écht hout brengen iets speciaals met zich mee. Met houten vloeren beschik je over een originele, authentieke uitstraling die niet te vergelijken is met bijvoorbeeld laminaat. Hout is een natuurproduct, dus moet er wel goed rekening gehouden worden met het onderhoud. Zo kun je ervoor kiezen om hout te waxen, oliën, of om de vloer te lakken. Het is belangrijk om de vloer grondig te onderhouden zodat de vloer zo lang mogelijk mee kan gaan.

Er valt nog veel te spelen tijdens het leggen van de gekozen vloer. Je kunt er voor kiezen om de vloer achter elkaar te leggen voor een strakke uitstraling, maar kun je ook een bepaalde structuren aanbrengen. Door houten vloeren schuin te leggen, of in een vissengraat, zorg je voor een unieke uitstraling van jouw vloer!

Stenen vloeren

Stenen vloeren zorgen voor een egale uitstraling van uw huis. Wel is het een nadeel dat stenen vloeren soms erg glad kunnen zijn, waardoor een stenen vloer niet verantwoord is voor kinderen. Kinderen zouden zich lelijk kunnen bezeren wanneer ze tijdens het spelen ten val komen.

Daarentegen is het bijvoorbeeld wel een optie om te kiezen voor een ander soort materiaal, mat de uitstraling van een stenen vloer. PVC vloeren zijn zeer geschikt voor kinderen en zijn in diverse varianten te verkrijgen. Het is dus mogelijk om voor een stenen vloer te kiezen, zonder steen als materiaal te maken!

Laminaat of parket

Naast houten of stenen vloeren kunt u er ook voor kiezen om laminaat te leggen. Het verschil tussen houten vloeren en laminaat is dat je bij houten vloeren de banen van het huis kunt zien. Bij laminaat en parket zie je deze banen van het hout juist niet, maar kan het wel voor een aparte stijl zorgen. Laminaat is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een structuur dat lijkt op een vissengraat, maar kun je ook voor iets strakke uitstraling kiezen.

Meer van BNR Comfort

Starten met een eigen bedrijf en bedrijfsafval regelen

  Wanneer je gaat beginnen van het opzetten van een onderneming zijn er een aantal punten waarbij je moet opletten en niet over het hoofd...

Hoe personalisatie je e-commerce bedrijf kan optimaliseren.

In een tijd waar online shoppen steeds meer de norm is, is het belangrijker dan ooit om je e-commerce bedrijf zo goed mogelijk te...

Wat heb je nodig voor het starten van een bouwbedrijf?

Als bouwbedrijf heb je een veelzijdige en beweeglijke branche tot je beschikking. Je kunt natuurlijk enorm veel doen in de bouw, maar het opstarten...

Waar op letten bij het kiezen van een jas?

Het is eigenlijk voor iedereen wel handig om een prettige jas te hebben om gebruik van te maken. Door een prettige jas te hebben...