displayport
Blog

Kabels & snoeren in huis

Als je onlangs bent verhuisd of je hebt een nieuw kantoor, en je wil het zakelijke koppelen aan het relaxede, dan kan ik als tip noemen: hou altijd je spullen op de juiste plek. Zorg dat je de juiste accessoires in huis hebt, naast de producten waarbij je ze kan gebruiken of aansluiten, zoals een nietmachine voor je documenten, een puntenslijper voor je potloden en een displayport voor bij je laptop.

Waarom?

Onderzoek wijst uit dat we vaker producten gebruiken als ze binnen ons zicht liggen. Als jij weet dat ergens een nietmachine ligt, maar je weet even niet waar, negen van de tien keer heb je geen zin om te zoeken, of kost het je te veel tijd. Dus vouw je je documenten dubbel, of stop je ze snel in een plastic mapje. Hetzelfde geld voor je laptop; als jij je oplader niet in de buurt hebt, wacht jij waarschijnlijk tot het allerlaatste moment van je batterij. Pas als hij op het punt staat uit te vallen, ga je snel op zoek. Vaak valt de laptop dan al uit voor je hem hebt aangesloten. Wat handig is en tijdsbesparend, is een product dat klein is, en als converter werkt, dus meerdere dingen kan doen. Een displayport bijvoorbeeld werkt als aansluiting tussen laptop en tv, het heeft vaak een usb ingang, en aan een andere monitor worden gekoppeld door de andere HDMI ingang.

Hoeveel producten en accessoires heeft u al gekocht voor uw tv, wifi, laptop, of camera, en gebruikt u nauwelijk?
Ik heb zelf namelijk een dure tripod voor mijn camera, een cameratas, een extra lensbeschermer en doekjes. Maar die dingen zijn zo groot en ergens in een kast; als ik ga fotograferen laat ik ze meestal liggen. Als ik de camera maar heb.
Hetzelfde geld voor mijn laptop. Kabeltjes en kaartlezers, extra usb’s en usbkabels naar telefoon. Als het niet in zicht ligt, gebruik ik het niet. Zo heb ik eens drie van dezelfde soorten kabel aangeschaft, omdat ik niet meer zeker wist of ik hem had. Toen ik de kabel wilde opbergen in een doos, vond ik de rest. Typisch.

Scheelt tijd en geld.

Red jezelf van kasten voor kabels, en snoertjes en accessoires. Leg het allemaal in zicht, kies uit welke je dagelijks gebruikt en de rest heb je niet nodig. Laptopaccessoires, tvaccessoires (zoals extra afstandsbediening, batterij, HDMI kabel, kabels voor mediabox) en telefoon accessoires (oortjes, beschermers, opladers, kabels voor usb), je kan voor alles de helft wegdoen. Scheelt tijd en geld!

Geef een reactie