Enkellaarsjes zijn modieus, hip en risicovol

Elk jaar zijn de korte laarsjes ontzettend populair. De enkellaarsjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het huidige beeld van de modewereld. Het zijn namelijk modieuze laarsjes die je overal wel mee kan combineren. Tegelijkertijd brengt het dragen van enkellaarsjes wel wat risico met zich mee. Niet veel vrouwen weten namelijk hoe ze deze korte laarsjes moeten dragen. De combinatie tussen laarsjes en algehele outfit slaat meer dan eens de plank volledig mis. Je kan dus wel zeggen dat enkellaarsjes modieus, hip en risicovol zijn. Om te voorkomen dat je een modeflater begaat, ga ik je vandaag fashion advies geven wat je wel of juist niet moet doen.

Let op het accent dat enkellaarsjes leggen

Zo vergeten veel vrouwen regelmatig dat ook dit soort korte laarsjes een bepaald accent leggen op een onderdeel van je lichaam. De kleine schachthoogte van deze laarsjes zorgt ervoor dat de nadruk op de enkel van de drager komt te liggen. Heb je bijvoorbeeld een volle kuit of wat dikkere enkels dan gemiddeld? Dat komt met enkellaarsjes daar de focus op te liggen. Het laarsje eindigt namelijk net boven of onder de enkel. Daar wordt automatisch het blikveld naar getrokken.

Heb jij helaas geen slanke benen of smalle enkels en wil je toch deze hippe korte laarsjes dragen? Geen probleem, ik heb de oplossing voor jou en jouw enkellaarsjes! In dat geval is het een idee om dit soort laarsjes in combinatie met een panty te dragen. Wanneer de panty of maillot dezelfde kleur heeft als jouw enkellaarsje, dan wordt er de visuele illusie gecreëerd van een verticale lijn. Hierdoor lijken ook jouw benen prachtig slank met enkellaarsjes!

Korte laarsjes combineren met skinny jeans

Meer dan eens worden enkellaarsjes gedragen in combinatie met skinny jeans. Zelf doe ik dat ook regelmatig. Toch gaan weer veel vrouwen hier de fout in. Het lijkt namelijk wel dat skinny jeans en korte laarsjes voor elkaar gemaakt zijn. Het tegendeel is in feite vaak waar. Juist door de strakke pasvorm kom je eigenlijk niet mooi uit met je broekspijpen. Regelmatig worden de broekspijpen dan in de enkellaarsjes gefrommeld of er ongemakkelijk overheen getrokken. Dat is geen goed idee.

Wanneer je toch enkellaarsjes wil dragen onder skinny jeans, is het verstandig om totaal iets anders te doen. Je kan namelijk beter jouw broekspijpen oprollen. Op die manier eindigen de pijpen net een stukje boven de laarsjes. Zitten je skinny jeans te strak om de broekspijpen op te rollen? In dat geval zou je ook nog de pijpen simpelweg omhoog kunnen slaan. Beide alternatieven geven een mooi effect. Er zijn namelijk geen ongemakkelijke stukken meer. Je draagt de enkellaarsjes op deze manier zeer stijlvol.

Meer van BNR Comfort

IGN Vastgoed ervaringen

IGN Vastgoed is een bedrijf dat zich specialiseert in het aankopen en verkopen van strategisch gelegen grond in Nederland. Zo maken zij het voor...

Onderzoekstafelpapier gebruiken in de praktijk

Hygiëne in een praktijk waar mensen behandeld worden is erg belangrijk. Het zorgt er immers voor dat bacteriën en virussen veel minder kans hebben...

Een dagje in de bouw

Er speelt één vraag een grote rol in het leven van menig mens, gedurende hun hele leven. Dat is de vraag: wat wil ik...

Het verhuizen vergemakkelijken

Verhuizen is één van de meest stressvolle ervaringen die een mens kan meemaken. Het staat gelijk aan een zwangerschap, een dood van iemand die...